Starta band tips

Är du sugen på att starta ett band? Allt som krävs är egentligen ett par människor som spelar instrument, själva instrumentet samt en plats att repa på, så är ni så gott som hemma. För att göra det enklare för dig kommer dock några starta band tips här:

1. Har du inte alla medlemmar till bandet finns det olika sätt att hitta dem på. Fråga runt på skola/jobb, sätt upp annonser eller leta runt på internet. Det sistnämnda är ofta ett tacksamt sätt att hitta likasinnade på. Kom ihåg att tydliggöra vilket instrument du spelar och vilken musik du föredrar. Att ni är fyra basister med helt olika musiksmak är ingen bra start på ett band.

2. Att hitta en bra replokal är inte alltid det enklaste. Beroende på hur ni bor och vilka instrument ni spelar kanske det går det att repa hemma, till exempel i källaren? I annat fall finns det lokaler att hyra, vissa som till och med är färdigutrustade.

3. Hitta spelningar och konserter. Många som startar band vill gärna spela live, och det är faktiskt ganska enkelt att hitta möjligheter till det. Givetvis är det som enklast i större städer, men kollar runt i din hemstad först. Kanske finns det någon klubb som brukar anordna spelningar? Finns det till och med möjlighet att vara förband till något band som ska spela i staden? Ni kanske kan bli inhyrda som liveakt till privata fester eller arrangemang? Ett annat viktigt starta band tips är såklart att öva, öva, öva. Dels kan du öva själv på just ditt instrument för att bli så duktig som möjligt, och dels måste ni såklart som band öva för att bli bra tillsammans. Ju duktigare ni är, desto större är chansen att få möjligheten att spela live. Att spela live är ett viktigt starta band tips, eller snarare ett tips som gäller precis när bandet är startat.

(Visited 201 times, 1 visits today)